Tuntikuvaukset

ASIKKALAN VOIMISTELIJAT KAUSI 2018-2019

HUOM! Ryhmät toteutuvat mikäli osallistujia on vähintään kymmenen. Ryhmä lopetetaan mikäli osallistujia on kolmena perättäisenä kertana alle kymmenen, vaikka ilmoittautuneita olisi alunperin riittävästi.

AIKUISTEN RYHMÄT (15v tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat):

Kiertoharjoittelu 
Tehokkaita lihaskunto- sekä aerobisia harjoitteita kaikenkuntoisille! Yksinkertaisen alkulämmittelyn jälkeen käytämme harjoituksissa kiertoharjoittelun periaatetta hyväksikäyttäen kuntosalin laitteita sekä erillisiä ”lattiapisteitä” n.30-40s/piste. Tällä tunnilla pääset haastamaan itsesi tehokkaaseen "rääkkiin” tai vaihtoehtoisesti etenet maltillisemmin oman kuntopohjan mukaisesti. Monipuolista ja tehokasta treeniä!!! Lopussa venyttelyosuus.

Keppijumppa
Keppijumppa soveltuu kaikille. Se on lihaskuntoa ja liikkuvuutta ylläpitävää toimintaa. Keppijumpassa venytellään ja käydään kaikki lihasryhmät läpi jokaisella tunnilla. Keskitymme erityisesti liikkeiden suorituspuhtauteen. Jokainen voi säätää jumpan tehokkuutta oman tasonsa mukaan.

Kuntojumppa
Aluksi lämmittelemme kehoa ja mieltä iloisen musiikin tahtiin askeltaen,
heiluen ja joraten n. 15 min. Lopputunnin treenaamme kehon eri
lihasryhmiä keskittyen erityisesti keskivartalon syviin, kehon
lihastasapainoa tukeviin lihaksiin.Välillä käytämme kuminauhoja tai
käsipainoja.

Aikuisten tehotreeni (ei askellusta musiikin mukaan)                                                                    Tehomuokkaus on kovatehoinen tunti, jossa tehdään monipuolisesti koko kehon lihaksistoa kuormittavia lihaskuntoliikkeitä ja tehokkaita sykkeennostoja. Tällä tunnilla voit haastaa itsesi toden teolla, tai vaihtoehtojen kautta tehdä kevyemmin. Tunnilla hyödynnetään vaihdellen kehon omaa painoa sekä eri välineitä ja harjoitusmenetelmiä. Ei vaikeita askelkuvioita.

Kehonhuolto:                                                                                                                                                  Tämä rauhallinen ja kehoa huoltava tunti lisää liikkuvuutta, tasapainoa ja keskivartalon hallintaa. Vahvistetaan keskivartaloa, haastetaan tasapainoa, venytellään ja lopussa rentoudutaan. Tunti sopii kaikille.

Tanssiryhmä naisille: (ei toteudu kaudella 2018-19)

Tanssitunti pitää sisällään useita lajeja alkaen latinotansseista ja päätyen kauden aikana Show-flamencoon ja Jazztanssiin. Ote lajeihin on kevyt ja leikkimielinen, eikä aiempi tanssitausta ole välttämätön. Varusteiksi sopivat paljaat jalat, jazztanssijalkineet tai tossut, sekä joustava liikunta-asu.


LASTEN JA NUORTEN RYHMÄT:

 

Dancemix (ei toteudu kaudella 2018-19)

Mikä on sinun suosikkisi Reggaeton, Hip Hop, Jazztanssi vai jokin muu? Tunnilla pääset tutustumaan useisiin tanssityyleihin. Hauskojen ja vauhdikkaiden  tanssiosuuksien lisäksi hajoitamme kehonhallintaa, liikkuvuutta ja ilmaisullisuutta. Ohjaajana toimii tanssialan ammattialinen Magda Timonen.

Showtanssi

Showtanssi on sekoitus HipHop-, jazztanssia ja nykytanssia. Ohjaajana toimii lukioikäinen Meli Mäkinen, jolla on vahva tanssitausta. Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan!

Cheerleading-ryhmät neljässä ikäryhmässä: Tuike (aloittelevat) 6-8v, Kipinät 6-8v, Twinkle 9-12v ja Luminous (kilpailevat, n.12-16v)

Temppujumppa

Tunti sisältää lapsen koordinaatiota ja motoriikkaa harjoittavia leikkejä ja harjoituksia. Samalla opitaan toimimaan ryhmässä. (Ryhmää ohjaa lukiolaistyttö Johanna Oksanen, jolla on ohjauskokemusta temppujumpasta ja apuohjaajana Iina Tuominen.) Ryhmään ei voida resurssien puutteen vuoksi ottaa erityishuomiota vaativia lapsia (eli käytöksen haasteita tai liikuntarajoitteita).