Tuntikuvaukset

ASIKKALAN VOIMISTELIJAT KAUSI 2019-2020

HUOM! Ryhmät toteutuvat mikäli osallistujia on vähintään kymmenen. Ryhmä lopetetaan mikäli osallistujia on kolmena perättäisenä kertana alle kymmenen, vaikka ilmoittautuneita olisi alunperin riittävästi.

AIKUISTEN RYHMÄT (15v tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat):

Kiertoharjoittelu
Tehokkaita lihaskunto- sekä aerobisia harjoitteita kaikenkuntoisille! Yksinkertaisen alkulämmittelyn jälkeen käytämme harjoituksissa kiertoharjoittelun periaatetta hyväksikäyttäen kuntosalin laitteita sekä erillisiä ”lattiapisteitä” n.30-40s/piste. Tällä tunnilla pääset haastamaan itsesi tehokkaaseen "rääkkiin” tai vaihtoehtoisesti etenet maltillisemmin oman kuntopohjan mukaisesti. Monipuolista ja tehokasta treeniä!!! Lopussa venyttelyosuus.

Kuntojumppa
Aluksi lämmittelemme kehoa ja mieltä iloisen musiikin tahtiin askeltaen,
heiluen ja joraten n. 15 min. Lopputunnin treenaamme kehon eri
lihasryhmiä keskittyen erityisesti keskivartalon syviin, kehon
lihastasapainoa tukeviin lihaksiin.Välillä käytämme kuminauhoja tai
käsipainoja.

Aikuisten tehotreeni (ei askellusta musiikin mukaan)                                                                      Tehomuokkaus on kovatehoinen tunti, jossa tehdään monipuolisesti koko kehon lihaksistoa kuormittavia lihaskuntoliikkeitä ja tehokkaita sykkeennostoja. Tällä tunnilla voit haastaa itsesi toden teolla, tai vaihtoehtojen kautta tehdä kevyemmin. Tunnilla hyödynnetään vaihdellen kehon omaa painoa sekä eri välineitä ja harjoitusmenetelmiä. Ei vaikeita askelkuvioita.

Kehonhuolto:                                                                                                                                                        Tämä rauhallinen ja kehoa huoltava tunti lisää liikkuvuutta, tasapainoa ja keskivartalon hallintaa. Vahvistetaan keskivartaloa, haastetaan tasapainoa, venytellään ja lopussa rentoudutaan. Tunti sopii kaikille.

Pilates

Pilates-tunnilla keskitytään keskivartalon lihasten aktivoimiseen ja voimistamiseen hengityksen avulla. Keskivartalon syvien lihasten tuki vähentää rankaan kohdistuvaa painetta sekä auttaa ehkäisemään ja selättämään selkävaivoja. Pilates-harjoittelu kehittää koordinaatiokykyä ja lisää kehotietoisuutta.

LASTEN JA NUORTEN RYHMÄT:

Showtanssi

Showtanssi on sekoitus HipHop-, jazztanssia ja nykytanssia. Ohjaajana toimii lukioikäinen Meli Mäkinen, jolla on vahva tanssitausta. Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan!

Cheerleading-ryhmät neljässä ikäryhmässä: Tuike (aloittelevat) 6-8v, Kipinät 6-8v, Twinkle 9-12v ja Luminous (kilpailevat, n.12-16v)

Temppujumppa

Tunti sisältää lapsen koordinaatiota ja motoriikkaa harjoittavia leikkejä ja harjoituksia. Samalla opitaan toimimaan ryhmässä. Ryhmään ei voida resurssien puutteen vuoksi ottaa erityishuomiota vaativia lapsia (eli käytöksen haasteita tai liikuntarajoitteita). Ryhmää ohjaa lukiolaistytöt, joilla on kokemusta ja jotka saavat koulutusta.

Liikkis

Liikkis-ryhmässä pelataan, temppuillaan ja leikitään erilaisia liikuntaleikkejä.

Temppuilutaidot/Acro

Tällä vapaaharjoitteluvuorolla ohjaaja ottaa esiin toivottuja välineitä (permanto, trampoliini, renkaat, patjat ym) ja auttaa tarvittaessa. Osallistujat saavat halutessaan harjoitella itsenäisesti.